Annuïteitenhypotheek

De kenmerken van deze hypotheek zijn grotendeels gelijk aan de lineaire hypotheek. Het verschil is dat de maandlasten gedurende de gehele looptijd gelijk blijven. Het aflossingsdeel is in het begin lager maar stijgt vanwege de lager wordende rentelasten naarmate de restschuld afneemt. Annuïteiten hypotheek Bij de annuïteitenhypotheek is de maandelijkse aflossing van deze hypotheek over de hele looptijd gelijk. Alleen de samenstelling van de aflossing veranderd. In het begin is het deel rente dat u aflost relatief groot en naarmate de hypotheek duurt, wordt het gedeelte aflossing van de hypotheekschuld groter. Dit levert een belastingvoordeel op in het begin van de looptijd van deze hypotheekvorm. Deze vorm is vooral geschikt voor mensen die in het begin niet te veel willen of kunnen besteden aan woonlasten, maar verwachten dat ze over enkele jaren meer bestedingsruimte zullen hebben.

Voordelen:

Aan het begin van de looptijd heeft u relatief lage maandlasten omdat u maximaal profiteert van de fiscale mogelijkheden (dit veranderd echter na verloop van tijd). Het maandbedrag staat vast, u weet dus iedere maand precies wat uw lasten zijn. De totale rentelast over de gehele looptijd is laag. Het is een hypotheekvorm die vrij goedkoop is, maar u mist wel de fiscale aftrekmogelijkheden.

Nadelen:

Hoe langer de hypotheek loopt, hoe hoger de netto maandlasten worden. U betaalt naar verloop van tijd meer aflossing en minder rente binnen hetzelfde vaste bedrag. Dit scheelt dus geld in de hypotheekrente aftrek. Fiscaal minder aantrekkelijk dan een hypotheek gebaseerd op vermogensopbouw, dit vanwege de aflopende rentekosten, en dus aftrek mogelijkheden.

-

-

Copyright 2021 Online Marketing Bureau SEO-SNEL – laatst gewijzigd op 31-01-2021

Peter Hoogendoorn

Hypotheekadviseur

Adres: Binnenvaart 29
6642 CT/Beuningen

Telefoon: 024-3446364

KVK 9162539

AFM: 12017956

E-Mail: info@hypotheekrentevast.nl