Beleggen

Een belegging is een vorm van investering waarbij geld wordt vastgelegd voor langere of kortere tijd met als doel om in de toekomst financieel voordeel te behalen. Het beleggen wordt ook wel omschreven als het opgeven van bepaalde zekere bedragen in ruil voor onzekere inkomsten in de toekomst. Juridisch wordt het beleggen geregeld door het effectenrecht en in mindere mate door het vennootschapsrecht.

Online beleggen

Een fijne en snelle manier van beleggen is het online beleggen. Hierbij kunt u snel zien hoe uw aandelen het op dat moment (real-time) doen. Ook is deze manier van beleggen goedkoper dan via een speciale adviseur, omdat de kosten van online beleggen simpelweg lager zijn. Online beleggen kan via een normale bank, zoals de ABN AMRO, Postbank en Rabobank, maar er zijn ook banken die zich hebben gespecialiseerd in online beleggen. Denk hierbij aan Alex of Binck Bank. Vaak zijn deze gespecialiseerde banken goedkoper dan de normale banken. Er zijn echter ook wat nadelen aan online beleggen. Zo bent u afhankelijk van een computer met internetverbinding, hoewel vrijwel iedereen hier voortaan beschikking toe heeft. Het kan echter gebeuren dat er iets fout gaat met de handelingen die online gebeuren en persoonlijke ondersteuning krijgt u via het internet niet. U moet zelf alle beslissingen nemen.

Beleggen via een adviseur

Bent u pas begonnen met beleggen, dan is het voor u aan te raden om eerst gebruik te maken van een adviseur. Een adviseur kent uw persoonlijke financiele situatie en kan u van een goed advies voorzien. Als u wat meer wegwijs bent in de wereld van beleggen kunt u er alsnog voor kiezen om over te stappen naar het online beleggen zonder adviseur.

-

-

Copyright 2021 Online Marketing Bureau SEO-SNEL – laatst gewijzigd op 31-01-2021

Peter Hoogendoorn

Hypotheekadviseur

Adres: Binnenvaart 29
6642 CT/Beuningen

Telefoon: 024-3446364

KVK 9162539

AFM: 12017956

E-Mail: info@hypotheekrentevast.nl