Hypotheekrente ontwikkeling

Omdat de rente licht gedaald is in de afgelopen periode is het nog steeds aantrekkelijk om een hypotheek met een lange looptijd af te sluiten. Welke factoren zijn van invloed op de rente?

Europese Centrale Bank

De ECB houdt al lange tijd de rentes laag. Dit is voor u als huizenkoper gunstig. Pas wanneer er onrust ontstaat in de onroerend goed markt of als er politieke onrust is zal de kans op een stijging van de rente gaan toenemen. Als er minder banken hypotheken aanbieden dan heeft dit ook een negatieve invloed op de hoogte van de hypotheekrente.

Lage Hypotheekrente

De hypotheekrente laag houden is mogelijk wanneer u eigen vermogen bezit en dit investeert in uw hypotheek. De bank hoeft dan minder geld aan u te lenen waardoor ze minder risico lopen. U profiteert hiervan omdat ze een lagere rente rekenen. Een kortere looptijd van de rente betekent meestal ook een lagere rente. Korting krijgt u wanneer u een hypotheek met NGH afsluit. Ook bieden banken vaak “uitgeklede” hypotheken aan. De voorwaarden van dit soort hypotheken zijn dan ook anders.

Benieuwd naar hypotheekrente wijzigingen?

-

-

Copyright 2021 Online Marketing Bureau SEO-SNEL – laatst gewijzigd op 31-01-2021

Peter Hoogendoorn

Hypotheekadviseur

Adres: Binnenvaart 29
6642 CT/Beuningen

Telefoon: 024-3446364

KVK 9162539

AFM: 12017956

E-Mail: info@hypotheekrentevast.nl