Hypotheekrente wijzigingen

De hypotheekrente en voorwaarden wijzigen met enige regelmaat. Hypotheekrentevast.nl verstrekt informatie over de hypotheekrente en de daarbij behorende voorwaarden.

Hypotheekrente

Het geldbedrag dat u leent bij de bank voor de aankoop van een huis noemen we hypotheek. Voor het lenen van dit bedrag betaald u maandelijks rente. Het rentepercentage is afhankelijk van een aantal factoren zoals: de looptijd van de hypotheek, het eigen vermogen wat u inbrengt, uw schulden en NHG.

Geld lenen

Om uw hypotheek te financieren moet een hypotheekverstrekker zelf ook geld lenen. Dit gebeurt meestal bij de Centrale Bank. Zij brengen vaak een marktconform tarief in rekening. De onderlinge concurrentie tussen hypotheekverstrekkers zorgt ervoor dat de rentetarieven laag kunnen blijven. Daarnaast speelt ook de onroerendgoedmarkt en de politieke situatie in een land een rol bij de hoogte van de rente.

Transparant

Hypotheekverstrekkers zijn verplicht om openheid van zaken te geven over hoe de hoogte van hypotheekrentes tot stand komt. Het is zeker de moeite waard om eens goed rond te kijken wat voor u op dit moment de scherpste rente is.

-

-

Copyright 2021 Online Marketing Bureau SEO-SNEL – laatst gewijzigd op 31-01-2021

Peter Hoogendoorn

Hypotheekadviseur

Adres: Binnenvaart 29
6642 CT/Beuningen

Telefoon: 024-3446364

KVK 9162539

AFM: 12017956

E-Mail: info@hypotheekrentevast.nl