Hypotheken

Hypotheken zijn er in verschillende soorten en maten, maar er zijn twee hoofdcategorieen; de "Aflossingsvrije Hypotheek" en de "Aflossing tijdens de Looptijd" hypotheek. Onder Aflossingsvrije Hypotheek zijn de volgende soorten hypotheken te vinden:

Aflossingsvrije hypotheek

- Bij de aflossingsvrije hypotheek betaalt u alleen de maadelijkse rente van de hypotheek en lost u de hypotheek niet af. Door deze vorm blijven de maandlasten laag.

Lijfrente hypotheek

- De lijfrente hypotheek is een combinatie van een lening met een aanvullende voorziening voor uw oude dag. Deze aanvullende voorziening is een lijfrenteverzekering. Naast de hypotheekrente die u betaald heeft, kunt u ook de premie voor de lijfrenteverzekering van uw belastbaar inkomen aftrekken.

Onder Aflossing tijdens de Looptijd hypotheek zijn de volgende soorten te vinden:

Lineaire hypotheek

- Bij de lineaire hypotheek wordt de hypotheek in evenredige gedeelten terugbetaald en wordt de rente berekend over het nog af te lossen bedrag. De totaal te betalen aflossing en rente zijn daarmee aan het begin van de looptijd relatief hoog, maar worden naarmate de hypotheek loopt steeds minder.

Annuiteiten hypotheek

- Bij de annuiteitenhypotheek is de maandelijkse aflossing van deze hypotheek over de hele looptijd gelijk. Alleen de samenstelling van de aflossing veranderd. Eigenlijk is er ook nog een derde categorie te vinden. Met deze soorten hypotheken mag je vrijwillig bepalen of je aflost tijdens de looptijd. Onder deze categorie zijn te vinden:

Beleggingshypotheek

- Een beleggingshypotheek is een vorm van een aflossingsvrije hypotheek. Het hypotheekbedrag wordt aan het einde van de looptijd afgelost met de opgebouwde waarde uit het beleggen in meestal aandelenfondsen.

Levenhypotheek

- Het principe van een levenhypotheek is dat u tijdens de looptijd niets aflost en alleen maar rente betaalt. Bij het afsluiten van een levenhypotheek sluit u tevens een levensverzekering af waarvoor u maandelijks de premie betaalt.

Spaarhypotheek

- Een spaarhypotheek is een hypotheekvorm die aflossingsvrij is. Via een levensverzekering wordt een bedrag opgespaard waarmee u aan het eind van de looptijd uw aflossing ineens kunt voldoen.

Hybride hypotheek

- De hybride hypotheek is eigenlijk een combinatie van twee soorten hypotheken. Dit zijn de spaarhypotheek en de beleggingshypotheek. Bij deze hypotheekvorm kunt u altijd makkelijk uw kapitaal verplaatsen van bijvoorbeeld de spaarhypotheek naar de beleggingshypotheek en andersom.

Ook kunt u gebruik maken van een tweede hypotheek. De tweede hypotheek is een extra hypotheek op hetzelfde onderpand (zoals uw eigen woning). Heeft u extra geld nodig en beschikt u over een eigen woning met een overwaarde dan kunt u nadenken of een tweede hypotheek iets voor u is.

-

-

Copyright 2021 Online Marketing Bureau SEO-SNEL – laatst gewijzigd op 31-01-2021

Peter Hoogendoorn

Hypotheekadviseur

Adres: Binnenvaart 29
6642 CT/Beuningen

Telefoon: 024-3446364

KVK 9162539

AFM: 12017956

E-Mail: info@hypotheekrentevast.nl