Lenen

Lenen kan op diverse manieren. Het probleem is echter dat er tegenwoordig veel verschillende aanbieders zijn en dat u hierdoor vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Voordat u een lening gaat afsluiten is het altijd handig om de zaken eens goed te bekijken en het voor uzelf allemaal eens op een rijtje zet. Veel mensen hebben een lening, zoals voor een auto, boot of misschien wel een verbouwing van uw huis. Het aangaan van een lening wordt tegenwoordig dan ook niet meer beschouwd als "not done." Nee, tegenwoordig wordt daar erg ruim naar gekeken. Er zijn verschillende soorten leningen:

Doorlopend krediet

- Bij een doorlopend krediet kunt u geld lenen
, totdat u uw maximaal te besteden bedrag heeft bereikt. Minder lenen is ook mogelijk.

Persoonlijke lening

- In tegenstelling tot een doorlopend krediet staat de hoogte van de rente en de looptijd vast bij een persoonlijke lening.

Rentekrediet

- Het rentekrediet is een product dat erg veel op een doorlopend krediet lijkt. In tegenstelling tot een doorlopend krediet betaalt u echter gedurende een van tevoren afgesproken periode geen aflossing, maar alleen rente.

Spaarkrediet

- Het spaarkrediet is een vorm van krediet die veel weg heeft van het rentekrediet. Bij het spaarkrediet wordt de lening afgelost door middel van een spaarplan dat belastingvrij is, terwijl dat bij een rentekrediet niet het geval is.

Huurkoop

- Huurkoop is een kredietvorm. De intentie ervan is de eigendomsoverdracht van een goed - de koop - maar vormelijk gaat het om huur.

Leasen

- Er zijn twee vormen van leasen: financiele leasing en operationele leasing. Financiele leasing lijkt veel op huurkoop en is mogelijk voor bijvoorbeeld keukens, parket, tuinen e.d. Meestal worden bepalingen over onderhoud, garantie e.d. in de leaseovereenkomst opgenomen.

Ook zijn er diverse soorten hypotheken. Dit is ook een soort van lening, maar deze vorm van lenen verdient een eigen rubriek.

-

-

Copyright 2021 Online Marketing Bureau SEO-SNEL – laatst gewijzigd op 31-01-2021

Peter Hoogendoorn

Hypotheekadviseur

Adres: Binnenvaart 29
6642 CT/Beuningen

Telefoon: 024-3446364

KVK 9162539

AFM: 12017956

E-Mail: info@hypotheekrentevast.nl