Lijfrente hypotheek

De lijfrentehypotheek is een combinatie van een lening met een aanvullende voorziening voor uw oude dag. Deze aanvullende voorziening is een lijfrenteverzekering. Naast de hypotheekrente die u betaald heeft, kunt u ook de premie voor de lijfrenteverzekering van uw belastbaar inkomen aftrekken. Uit de lijfrenteverzekering ontvangt u vanaf de afgesproken einddatum periodieke uitkeringen. Deze uitkeringen zijn wel belast. Met de uitkeringen kunt u de hypotheekrente blijven betalen en eventueel uw pensioen aanvullen. U lost de hypotheek pas geheel of gedeeltelijk af als u uw huis verkoopt of bij eerder overlijden. Een lijfrentehypotheek combineert een lening met een aanvullende voorziening voor na uw pensionering. De premie voor de lijfrenteverzekering is (naast de hypotheekrente die u heeft betaald) aftrekbaar van uw belastbaar inkomen. Vanaf de afgesproken einddatum ontvangt u uitkeringen die wel belast zijn. Hiermee kunt u eventueel uw pensioen aanvullen en uw hypotheekrente blijven betalen. Uw hypotheek wordt pas helemaal afgelost bij verkoop van uw huis of bij overlijden.

Voordelen

De hypotheekrente is aftrekbaar en de premie is dat onder bepaalde voorwaarden ook. Door nieuwe wetten zijn de mogelijkheden tegenwoordig enigzins beperkt.

Nadelen

Deze hypotheek is vooral gericht op belastingvoordeel. Door veranderingen in de regelgeving ondervindt u mogelijk nadeel. In de opbouwfase van de lijfrente is er belastingvoordeel maar over de uitkeringen van de lijfrente moet inkomstenbelasting worden betaald.

-

-

Copyright 2021 Online Marketing Bureau SEO-SNEL – laatst gewijzigd op 31-01-2021

Peter Hoogendoorn

Hypotheekadviseur

Adres: Binnenvaart 29
6642 CT/Beuningen

Telefoon: 024-3446364

KVK 9162539

AFM: 12017956

E-Mail: info@hypotheekrentevast.nl