Sparen

Voor sparen geldt, net zoals voor lenen, dat er veel verschillende manieren zijn waardoor u vaak door de bomen het bos niet meer ziet. De vraag die u uzelf moet stellen is, wat wil ik bereiken met het geld dat ik spaar. Zo kunt u ervoor kiezen om te sparen door middel van beleggen. U belegt dan uw geld dat u spaart in diverse aandelen die ervoor kunnen zorgen dat u meer rendement/renteopbrengst uit uw spaarrekening haalt. Een andere manier van sparen is dat u uw geld voor een lange tijd vastzet, zoals vijf, tien of misschien wel twintig jaar. Hierdoor zal de rente die u ontvangt hoger zijn dan bij rekeningen waar u direct bij uw gespaarde geld kunt komen. De reden hiervan is dat banken zeker weten dat het geld dat op uw rekening vast is gezet er ook daadwerkelijk blijft staan. Dit waren de hoofgroepen. Hieronder staat een overzicht met verschillende vormen van sparen met daarbij meer informatie over die vorm.

Internetsparen

- Internetsparen is een vorm van sparen waarbij u alles via internet kunt regelen. Zo kunt u geld overboeken, uw saldo bekijken en nog veel meer.

Groen sparen

- Bij een groene spaarrekening zult u niet veel verschillen zien tussen deze spaarvorm en de normale spaarrekening. Het grote verschil is dat het geld wordt geinvesteerd in instellingen en bedrijven die het milieu en de natuur een warm hart toedragen.

Spaardeposito

- Bij een spaardeposito is er sprake van een vaste looptijd en ook een vaste rente. Deze vorm van sparen heeft een looptijd die kan varieren van enkele maanden, tot wel tien, vijftien of misschien wel twintig jaar.

Spaarloon

- Spaarloon is een regeling die door de overheid is opgezet om met een belastingvoordeel een bedrag te kunnen sparen.

-

-

Copyright 2021 Online Marketing Bureau SEO-SNEL – laatst gewijzigd op 31-01-2021

Peter Hoogendoorn

Hypotheekadviseur

Adres: Binnenvaart 29
6642 CT/Beuningen

Telefoon: 024-3446364

KVK 9162539

AFM: 12017956

E-Mail: info@hypotheekrentevast.nl